Vad kostar det och hur funkar RUT?

Innan vi kan ge er ett slutgiltigt pris för er städning så måste vi först och främst besöka ert hem för att kunna lämna ett kostnadsförslag. När vi gjort det så utgår vi alltid från en timtaxa på 320 kronor i timmen exklusive moms.

Skatteavdrag för hushållsnära tjänster (RUT-avdraget)

Från och med  1:a januari gäller nya regler för RUT-avdrag, du får fortfarande dra av 50% av arbetskostnaden för t.ex. städning, fönsterputsning, osv. men maxbeloppet har sänkts från 50 000 kr per år till 25 000 kr per år om du är under 65 år. Är du över 65 år är maxbeloppet fortfarande 50 000 kr per år.

Följande gäller för att du ska ha rätt till RUT-avdraget:
• Arbetet ska vara utfört i, eller i anslutning till, bostaden.
• Rutavdrag för städning begränsas till att endast innefatta enklare städning eller annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
• Leverantören ska ha F-skattsedel.
• Skattereduktionen är 50 % av arbetskostnaden inklusive moms, max 25 000 kr/år
• Materialkostnader är ej avdragsgilla

Skatteverket har mer information om skattereduktion för hushållsarbete.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor angående RUT-avdraget så hjälper vi dig!

Gör en

kostnadskalkyl

 för hemstädning


Kvm
Rum
Uppskattat pris inkl moms
000 kr*


*) Kalkylen är endast en fingervisning och gäller hemstädning (ej flyttstädning eller fönsterputs). Ett mer exakt pris kan lämnas efter att vi besökt lägenheten/lokalen då vi fastställer vad just ni vill ska ingå i städningen och eventuella tillval.

Vi söker dig som vill

jobba hos oss

Adlersons i Stockholm har cirka 150 medarbetare. Förutom vanlig städning och städtjänster så är flera av oss specialiserade och ceritfierade för olika typer av särskilda uppdrag, som till exempel fönsterpusning på hög höjd. Vi arbetar kontinuerligt med systematiskt arbetsmiljöarbete och med kompetensutveckling.

Kontakta

oss

Visste du

att

Du kan få skärbrädan ren och fräsch genom att diska den med diskmedel och skölj av den. Häll sedan på rejält med salt och låt stå i 10 minuter, och gnugga sen in saltet med en grov borste. Låt stå igen, och skölj sedan av med vatten.